Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Condamnat pe viaţă pentru furt…

Condamnat pe viaţă pentru furt şi omor

 Pentru comiterea tâlhăriei şi omorul unei persoane, Valentin Odajiu a fost condamnat la detenţie pe viaţă.

 Potrivit procurorilor, la sfârşitul lui ianuarie 2009, Odajiu V., aflându-se în or. Drochia, ]în scopul sustragerii de bunuri materiale, a lovit-o din spate pe o femeie cu o rangă de metal în regiunea capului şi când persoana a căzut fără cunoştinţă i-a sustras telefonul mobil şi alte bunuri materiale în sumă totală de 500 lei.

 Văzând că nu a fost identificat, peste trei zile după acest caz Odajiu a pătruns în casa altei femei despre care ştia că are 80 de ani şi locuieşte de una singură, a agresat-o şi i-a aplicat cu o piatră multiple lovituri, omorând-o.

 După omor, acesta a sustras bani în sumă de peste 25 mii lei şi a incendiat casa.

 În beneficiul succesorului părţii vătămate decedate de la condamnat s-a încasat prejudiciul material în sumă de 25 mii lei – suma de bani sustrasă, 15 mii lei – valoarea prejudiciului cauzat prin incendierea domiciliului şi prejudiciul moral în sumă de 100 mii de lei.

Procuratura aminteşte că, în 2005, Odagiu a mai fost condamnat. Acest fapt a determinat instanţa de judecată să aplice asupra acestuia o pedeapsă penală echivalentă cu detenţia pe viaţă.